Canon EOS Ra – ræk ud efter stjernerne

Canon EOS Ra

Med EOS Ra har Canon skabt et unikt kamera til den krævende astro-fotograf.

EOS Ra har en ny IR-filteropsætning foran sensoren, som gør det muligt at overføre fire gange så meget Hydrogen Alpha-lys sammenlignet med traditionelle kameraer. Med en bølgelængde på 656,28 nm, er Hydrogen Alpha den lyseste brintlinie i det synlige spektrale område.

Problemet er, at traditionelle IR-filtre frafiltrerer lige netop dét område, hvorfor almindelige kameraer ikke kan indfange de mange, rødlige farvenuancer, som man kan se gennem for eksempel et teleskop.

Derfor har Canon udviklet et alternativt IR-filter til EOS Ra, som slipper en væsentlig større del af netop den bølgelængde igennem - og dermed kan EOS Ra optage stjernetågernes karakteristiske dybe røde farver i en hidtil uset kvalitet.

Med en autofokus, der har en følsomhed på intet mindre end -6 EV, er det muligt at fokusere selv under ekstremt lavt lys.

EOS Ra er udstyret med en touchscreen, der kan vippes og drejes, og med Touch and Drag AF er det nemt at betjene kameraet, når det er monteret på f.eks. et teleskop.

Den spejlløse konstruktion gør det muligt at optage med endog meget lange eksponeringstider, helt uden vibrationer.

EOS Ra optager video i 4K og har også mulighed for 4K-timelapse optagelser af nattehimlen, der giver imponerende resultater.

30x forstørrelse: Med muligheden for op til 30 gange forstørrelse af live-view på skærmen, bliver fokusering på selv små elementer væsentligt lettere, ligesom det bliver lettere at se alle detaljer i optagede billeder.

EOS Ra er lille, let og nem at montere på et teleskop. EOS Ra er kompatibel med hele Canons RF-objektivprogram og med EF-objektiverne ved brug af adapter.

EOS Ra fanger de helt specielle røde farver i himmelrummet:

Til sammenligning er her, hvad et traditionelt kamera (EOS R) ser:

EOS Ra er ikke kun beregnet til astro-fotografering. Det kan også bruges som all-round hverdagskamera.

Det eneste, man skal være forberedt på er, at billeder af for eksempel solnedgange bliver noget mere farvemættet hvad angår de røde nuancer, i forhold til almindelige kameraer - som det ses på eksemplet her:

Til sammenligning er her, hvad et almindeligt kamera opfanger (EOS R):

Læs mere og køb her: Canon EOS Ra