Ricoh / Pentax

Producenter

SKU: 18926

EAN: 0027075310063

UPC: 027075310063

Producent: Ricoh

Pentax 17 Dark Silver, Incl. 5 stk Kodak Ultramax film

Ny

INTRO TILBUD: Inklusiv 5 stk. Kodak Ultramax film, Spar kr. 490,00

Point-and-shoot-kamera til gammeldags 35mm analoge film, der er let at betjene og en nem måde at komme i gang med analog fotografering.

Flere detaljer

På lager i butik 1-2 dage

kr. 4.345,00 inkl. moms

Yderligere information

Kameraet tager billeder i halvformat (17 x 24 mm) - det vil sige lodrette billeder i samme format, som man kender det fra smartphones. Med halvformatet kan der være dobbelt så mange billeder på en rulle film.

Pentax 17 er et unikt nyproduceret analogt kamera. Det har halvformat, hvor to billeder på 17 mm x 24 mm optages i en enkelt ramme i 35 mm-format (36 mm x 24 mm). Det har også en vandret filmfremførings-mekanisme. Når det placeres på normal vis, tager det billeder i lodret format, som er identiske med de velkendte billeder, der tages med smartphones, som i dag ofte bruges til at tage billeder.

Manuel kamerabetjening, som er unik for filmkameraer

Pentax 17 har en manuel filmoprulningsmekanisme baseret på dem, der er indbygget i Pentax' spejlreflekskameraer. Filmfremføringshåndtaget giver brugeren mulighed for at nyde filmoprulningen og en oprulningslyd efter hver udløser. Dets nemme ilægningssystem er designet til at forhindre fejl ved ilægning af film, især for førstegangsbrugere af filmkameraer. Det har også andre mekanismer, der er unikke for filmkameraer, som f.eks. manuel tilbagespoling af film ved hjælp af tilbagespolingshåndtaget, eksponeringskompensation via eksponeringskompensationshjulet og ISO-følsomhedsindstilling via ISO-følsomhedshjulet.

Nyudviklet objektiv med fast brændvidde, der kombinerer gennemprøvet optik og den nyeste objektivbelægningsteknologi

Pentax 17 har et nyudviklet 25 mm F3,5 objektiv med fast brændvidde (svarende til et 37 mm objektiv i 35 mm-format). Det er baseret på optikken i det anerkendte PENTAX Espio Mini (markedsført i 1994) og er blevet redesignet, så det passer perfekt til det halvformat. Det er også behandlet med HD-belægning (High Definition) - en meget anerkendt flerlagsbelægning - for at optimere klarheden og skarpheden af billeder i halvformat. Med objektivet i RICOH Auto Half (en storsælgende model i halvformat, der først kom på markedet i 1962) som reference blev synsvinklen og brændvidden valgt, så det er nemt og problemfrit at tage billeder i hverdagen.

Zone-fokus-system til at skifte fokusområde via enkelt valg af zonemærker

Fra nærbilleder til lange afstande er PENTAX 17's zonefokussystem opdelt i seks fokuszoner, som er markeret med mærker, der angiver hver zone. Alt, hvad brugeren skal gøre for at indstille kameraets fokus, er at vælge det mærke, der passer bedst til motivets afstand, på zonefokuseringsringen. I makrofokuszonen kan brugeren tage et nærbillede fra cirka 25 centimeters afstand. Håndremmen (medfølger som standardtilbehør) giver brugeren mulighed for at måle motivafstanden mere præcist.

Lysstærk optisk søger som giver realtidsbekræftelse af motivbilledet

PENTAX 17's optiske søger har en lys rammesøger af Albada-typen. Den leveres også med en kompensationsramme til nærbilleder, så du lettere kan komponere nærbilleder. Det er muligt at kontrollere zonemærkerne direkte gennem søgeren.

Syv optagelsestilstande til forskellige anvendelser

PENTAX 17 justerer automatisk eksponeringsindstillingerne baseret på de lysdata, der indsamles af målesensoren. Ud over tilstanden Full Auto, hvor alle eksponeringsindstillinger vælges af kameraet, har det seks andre optagelsestilstande, herunder: Slow-speed sync, som er meget nyttig ved fotografering i tusmørke; og Bulb, som er praktisk til fotografering af natlandskaber og fyrværkeri. PENTAX 17 har også en uafhængig drejeknap til eksponeringskompensation, som giver brugeren mulighed for hurtigt at ændre eksponeringsniveauet for at imødekomme forskellige typer motiver eller udtrykke brugerens kreative intentioner.

Højkvalitetshus med omhyggelig opmærksomhed på alle detaljer

PENTAX 17's hus har et klassisk design, der leder tankerne hen på filmkameraernes traditionelle udseende. Top- og bunddæksler er lavet af en solid, men let magnesiumlegering for at optimere kamerahusets stivhed. Det 40,5 mm store filtergevind giver brugeren mulighed for at montere en række af de filtre, der kan købes på markedet. Med omhyggelig opmærksomhed på hver eneste detalje er Pentax 17 designet til at være en fornøjelse at eje.

Tilbehør